kolac

Kakaový koláč s kávou a čokoládou

  • 55 min
  • 13 Ingred.
  • 887 x
  • Porcie 20
  • Príprava 15 min
  • Varenie 40-50 min
  • Chod
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • polohrubá múka 1,5 hrnčeka
  • kryštálový cukor 1,5 hrnčeka
  • instantné kakao 1,5 hrnčeka
  • olej 1,5 hrnčeka
  • kypriaci prášok 1
  • vajcia 7 ks
  • NA POLIATIE A POTRETIE
  • uvarená silná káva 0,5 hrnčeka
  • rum
  • džem
  • NA POLEVU
  • smotana na šľahanie 0,5 hrnčeka
  • horká čokoláda 200 g

Úvod

Skvelý rýchly hrnčekový koláč z jednej misky. Kakao, káva, dobrý lekvár a čokoládový ganache ako poleva. Rozpis je na klasický plech, pohár používam s objemom 2,5 dcl.

Príprava

  1. Múku preosejte, všetko poriadne zmiešajte a vylejte na vysypaný plech.
  2. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Skontrolujte špajlou.
  3. Po vychladnutí polejte hojne kávou a rumom, potrite džemom, aký máte radi.
  4. Smotanu na šľahanie zohrejte a horúcu vylejte na polámanú čokoládu, ktorú tak rozpustíte. Natrite na koláč.

Vytlačiť recept