cheesecake

Írsky Bailey’s Cheesecake

  • 740 min
  • 10 Ingred.
  • 539 x

Ingrediencie

  • CESTO
  • linecké keksíky 300 g
  • maslo 125 g
  • KRÉM
  • želatina 40 g
  • smotana na šľahanie 200 ml
  • mäkký syr (Philadelphia) 450 g
  • práškový cukor 125 g
  • Írsky likér Bailey's 20 ml
  • čokoládový prášok 50 g

Úvod

K lahodnej chuti dobrej kávy neodmysliteľne patrí koláč.

Tak ako ja, aj moji kolegovia, ho milujeme, pretože sa s ním veľmi dobre pracuje. Dobre nesie chute rozmanitých ingrediencií a fantázii sa pri ňom medze nekladú.

Na našich cestách po svete sme ochutnali množstvo cheesecakov, aby sme objavili tajomstvo tohto tradičného „syrového” koláča z creamcheesu, ozvláštneného rôznymi chuťovými variácami.

Cheese je koláčik, ktorého veľká výhoda spočíva v tom, že sa v ňom dajú kombinovať rôzne chute, a teda je možné ho absolútne prispôsobiť aktuálnemu ročnému obdobiu.

Nakoľko dlhé roky žijem vÍIrskom Dubline dnes vám ponúknem ten nás Írsky Cheescake.

Príprava

  1. Pomleté linecké keksíky zmiešame s rozpusteným maslom.
  2. Zmes naukladáme na spodok tortovej formy.
  3. Smotanu  so syrom a  cukrom  zmiešame a vyšľaháme do peny,  pridáme rozpustenú želatinu a 20 ml írskeho likéru.
  4. Pokiaľ sa rozhodnete pre dvojitú vrstvu krémov, odoberte ½ krému a primiešajte doň 50 g čokoládového prášku.
  5. Zmes pridáme do tortovej formy, alebo do individuálnych foriem a necháme vychladiť a stuhnúť v chladničke na  12 hodín.
  6. Dekorujte podla svojej fantázie černicami, ríbezľami alebo jahodami.

Vytlačiť recept