kolac

Hruškový koláč

  • 70 min
  • 9 Ingred.
  • 135 x

Ingrediencie

  • horká čokoláda 200 g
  • vajcia 4
  • bielok 1
  • práškový cukor 5 PL
  • olej 3 PL
  • polohrubá múka 5 PL
  • prášok do pečiva 5 PL
  • tvaroh jemný 250 g
  • hrušky 3 ks

Úvod

Hrušky a čokoláda sú overená kombinácia. A svedčí k nim aj tvaroh.

Príprava

  1. Pripravte si tortovú formu – vymastite a vysypte ju strúhankou.
  2. Vymiešajte žltky s cukrom.
  3. Do žĺtkovej zmesi vmiešajte roztopenú, ale vlažnú čokoládu.
  4. Pridajte olej a mlieko, potom pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva
  5. Z bielkov urobte tuhý sneh a opatrne vmiešajte. Vylejte do formy.
  6. Tvaroh zmiešajte so žĺtkom a cukrom a lyžicou opatrne natrite na vrch cesta
  7. Hrušky rozpoľte, ošúpte, vyberte jadrovník a povarte asi 5 minút v cukrovej vode.
  8. Hrušky vyberte na dosku a nakrájajte a na noži preneste na povrch koláča.
  9. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte asi 40 minút.

 

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?