Hruškový koláč

  • 70 min
  • 9 Ingred.
  • 239 x

Ingrediencie

  • horká čokoláda 200 g
  • vajcia 4
  • bielok 1
  • práškový cukor 5 PL
  • olej 3 PL
  • polohrubá múka 5 PL
  • prášok do pečiva 5 PL
  • tvaroh jemný 250 g
  • hrušky 3 ks

Úvod

Hrušky a čokoláda sú overená kombinácia. A svedčí k nim aj tvaroh.

Príprava

  1. Pripravte si tortovú formu – vymastite a vysypte ju strúhankou.
  2. Vymiešajte žltky s cukrom.
  3. Do žĺtkovej zmesi vmiešajte roztopenú, ale vlažnú čokoládu.
  4. Pridajte olej a mlieko, potom pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva
  5. Z bielkov urobte tuhý sneh a opatrne vmiešajte. Vylejte do formy.
  6. Tvaroh zmiešajte so žĺtkom a cukrom a lyžicou opatrne natrite na vrch cesta
  7. Hrušky rozpoľte, ošúpte, vyberte jadrovník a povarte asi 5 minút v cukrovej vode.
  8. Hrušky vyberte na dosku a nakrájajte a na noži preneste na povrch koláča.
  9. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte asi 40 minút.

 

Vytlačiť recept