1-2a

Hrušková bublanina

  • 45 min
  • 10 Ingred.
  • 390 x
  • Príprava 15 min
  • Varenie 30 min
  • Chod
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • vajcia 3 ks
  • trstinový cukor (cesto) 0,5 hrnčeka
  • olej 0,5 hrnčeka
  • špaldová polohrubá múka 1,5 hrnčeka
  • kypriaci prášok z vínneho kameňa 0,5
  • hrušky 5 ks
  • škorica
  • trstinový cukor (na hrušky) 3 lyžice
  • smotana na šľahanie
  • vanilkový struk

Aj bublanina môže vyzerať luxusne. A dokonca tak aj chutiť. Že neveríte? Pripravte si šľahačku a ideme na to.

Príprava

  1. Celé vajíčka zmiešame s cukrom. Prilejeme olej s mliekom a prisypeme múku, do ktorej sme pridali kypriaci prášok.
  2. Poriadne premiešame, aby cesto neobsahovalo hrudky.
  3. Hrušky umyjeme a akokoľvek nakrájame.
  4. Cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy.
  5. Na cesto naukladáme hrušky, ktoré ocukríme a prevoniame škoricou.
  6. Pečieme. 180 stupňov / 25-30 minút
  7. Kým koláč chladne, vyšľaháme šľahačku. Prevoniame ju zrnkami z vanilkového struku a podávame ju na koláči alebo pri ňom. Jak je libo.

Vytlačiť recept