SONY DSC

Gaštanová tortička

  • 60 min
  • 11 Ingred.
  • 233 x
  • Porcie 8
  • Príprava 25 min
  • Varenie 35 min
  • Chod
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • vajcia 4
  • kryštálový cukor 6 lyžíc
  • polohrubá múka 6 lyžíc
  • olej 1 dcl
  • kakao 1 lyžička
  • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
  • maslo 100 g
  • práškový cukor 2-3 lyžice
  • gaštanové pyré 250 g
  • Zlatý klas 1
  • mlieko 250 ml

Pretože gaštany k jeseni patria a trochu tuku naviac sa bude v zimných mesiacoch hodiť…:)

Príprava

  1. Rúru predhrejeme na 175°C. Okrúhlu formu (cca26cm) alebo malý plech (25x35cm) vyložíme papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
  3. Celé vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme olej a sypkú zmes.
  4. Vylejeme na pripravený plech a pečieme vo vyhriatej rúre 20-25minút.
  5.  Medzitým si pripravíme plnku: v 100 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas, zvyšok mlieka dáme variť. Do horúceho mlieka pomaly vlejeme tekutú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť.
  6. Maslo, 2-3 lyžice práškového cukru (podľa toho, ako veľmi sladkú plnku chceme mať) a gaštanové pyré vymiešame a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
  7. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus a odložíme zatuhnúť do chladničky.
  8. Pred servírovaním ozdobíme nastrúhanou čokoládou alebo orieškami.

Vytlačiť recept