SONY DSC

Gaštanová tortička

  • 60 min
  • 11 Ingred.
  • 208 x
  • Porcie 8
  • Príprava 25 min
  • Varenie 35 min
  • Chod
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • vajcia 4
  • kryštálový cukor 6 lyžíc
  • polohrubá múka 6 lyžíc
  • olej 1 dcl
  • kakao 1 lyžička
  • kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
  • maslo 100 g
  • práškový cukor 2-3 lyžice
  • gaštanové pyré 250 g
  • Zlatý klas 1
  • mlieko 250 ml

Pretože gaštany k jeseni patria a trochu tuku naviac sa bude v zimných mesiacoch hodiť…:)

Príprava

  1. Rúru predhrejeme na 175°C. Okrúhlu formu (cca26cm) alebo malý plech (25x35cm) vyložíme papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
  3. Celé vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme olej a sypkú zmes.
  4. Vylejeme na pripravený plech a pečieme vo vyhriatej rúre 20-25minút.
  5.  Medzitým si pripravíme plnku: v 100 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas, zvyšok mlieka dáme variť. Do horúceho mlieka pomaly vlejeme tekutú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť.
  6. Maslo, 2-3 lyžice práškového cukru (podľa toho, ako veľmi sladkú plnku chceme mať) a gaštanové pyré vymiešame a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
  7. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus a odložíme zatuhnúť do chladničky.
  8. Pred servírovaním ozdobíme nastrúhanou čokoládou alebo orieškami.

Vytlačiť recept

Jeden komentár.

  1. Tento zákusok som predložila svokrovcom pri poslednej návšteve. Svokra bola presvedčená, že som ho kúpila. Kdeže by som ja niečo také upiekla…
    Ukázala som jej túto stránku a už z nej čerpá námety aj ona.
    Odporúčam…

    Jana Voláková 12. novembra 2015 at 12:15

Ako sa Vám to páči?