Flammkuchen

Flammkuchen

  • 35 min
  • 10 Ingred.
  • 1725 x

Ingrediencie

  • Polohrubá múka 250 g
  • Vlažná voda 125 ml
  • Olivový olej 2 pl
  • Soľ štipka
  • Kyslá smotana 24% (Schmand)
  • Rukola zväzok
  • Sušené paradajky naložené v oleji
  • Píniové oriešky
  • Soľ
  • Čierne korenie

Originálny recept pochádza z Alsaska – základ tvorí na tenučko vyvaľkané cesto na chlieb pokryté smotanou a tradične je obložený cibuľkou a slaninkou. Vašej fantázii sa pri oblohe hranice nekladú.

  1. Rúru predhrejeme na 250 °C (220°C obehový vzduch) spolu s plechom, na ktorom budeme piecť.
  2. Z múky, oleja, vlažnej vody a štipky soli zamiesime cesto, ktoré s pomocou pomúčenej utierky (pod cestom) vyvaľkáme na tenko (2 mm).
  3. Cesto dáme na papier na pečenie, poroztierame na nom Schmand, posypeme na drobno nakrájanými sušenými paradajkami a píniovími orieškami.
  4. Predhriaty plech vyberieme z rúry a obložené cesto stiahneme z papierom na horúci plech.
  5. Pečieme ca. 12-15 min do zlatista.
  6. Posypeme čerstvou rukolou a na pitie podávame typicky s burčiakom alebo bielym vínom.

Vytlačiť recept