fasirky

Fašírky s dusenou mrkvou

  • 30 min
  • 13 Ingred.
  • 165 x

Ingrediencie

  • Kuracie pečienky 150g
  • vajcia 2
  • malá cibuľa 1 do fašírky + 1 do dusenej mrkvy
  • cesnak 1 strúčik do fašírky + 2 strúčiky do dusenej mrkvy
  • fazuľové struky 500g
  • strúhanka 150g
  • hladká múka 50g
  • mrkva 500g
  • paradajkový pretlak 1 dcl
  • voda 3 dcl
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej

Príprava

 

Fašíirky

 

  1. Uvaríme na drobno nakrájané 1cm fazuľové struky.
  2. Kuracie pečienky očistíme od žíl a čisté mäsko roztlačíme vydličkou.
  3. Všetky ingrediencie zmiešame. Ak sa zmes rozpadá, možeme ju trochu pomixovať
    ponorným mixérom (nie však priveľmi, lebo chceme aby zostali aj celistvejšie kúsky fazuľky)
  4. Urobime malé fašírky a pražíme ich na slabom ohni.

 

Dusená mrkva

 

  1. Do rozpáleného oleja pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak a mrkvu.
  2. Zalejeme vodou a pretlakom a následne necháme dusiť.
  3. Pred koncom okoreníme.

Vytlačiť recept