chlebik

Cuketový „tatarák“

  • 25 min
  • 9 Ingred.
  • 11515 x

Ingrediencie

  • červená cibuľa 2 ks
  • mladá cuketa 2 ks
  • cesnak 3 strúčiky
  • dijonská horčica 2 lyžičky
  • kečup 3 lyžičky
  • olivový olej
  • sójová omáčka
  • soľ
  • korenie podľa chuti

Skvelá cuketová nátierka na hrianky.


Príprava

  1. Cukety nastrúhame (netreba ich lúpať) posolíme a necháme odstáť.
  2. Šalotku nadrobno nakrájame a osmažíme na olivovom oleji. Pridáme prelisovaný alebo nadrobno pokrájaný cesnak a krátko opečieme.
  3. Z cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a pridáme do panvice k šalotke a cesnaku. Premiešame a podusíme asi tak 10 minút.
  4. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a potom dochutíme kečupom, horčicou a pár kvapkami sójovej omáčky. Môžeme pridať aj nasekanú chilli papričku.
  5. Podávame s hriankami alebo iným opečeným pečivom.

Vytlačiť recept