conchiglioni-2

Conchiglioni plnené paradajkami posypané opekanou hlivou a mandľami

  • 30 min
  • 12 Ingred.
  • 325 x
  • Porcie 4
  • Príprava 10 min
  • Varenie 20 min
  • Chod
  • Svetová kuchyňa

Ingrediencie

  • cestoviny conchiglioni (mušle) 500 g
  • čerstvé alebo konzervované paradajky 500 g
  • cesnak
  • hliva 100 g
  • mandle hrsť
  • biely jogurt 4 lyžice
  • olivový olej
  • med 2 lyžičky
  • dijónska horčica 2 lyžičky
  • soľ
  • šalát Insalatina
  • šalát poľný

Blížia sa vianočné sviatky plné štedrých a preplnených stolov, mastných a ťažkých jedál, presladených koláčov… Viem, že raz za rok chce asi zhrešiť každý. Ak ale predsa máte chuť na zdravšiu zmenu, skúste napríklad tento šalátik 🙂

Príprava

  1. Uvaríme si cestoviny.
  2. Paradajky nakrájame na malé kocky (pokojne aj so šupkou) a vložíme ich na panvicu s mierne zohriatym olivovým olejom a pretlačeným cesnakom. Asi 5 minút podusíme, osolíme a odstavíme.
  3. Paradajkovou omáčkou naplníme cestoviny a dáme na tanier so šalátom.
  4. Šalát polejeme dresingom, ktorý sme si spravili z bieleho jogurtu, medu a dijónskej horčice.
  5. Hlivu natrháme na menšie kúsky, opláchneme, vysušíme a opečieme na olivovom oleji dozlatista.
  6.  Mandle sparíme vriacou vodou a po vychladnutí ich ošúpeme a taktiež opečieme a spolu s hlivou posypeme šalát.

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?