2-2

Čokoládová torta

  • 195 min
  • 15 Ingred.
  • 2195 x

Ingrediencie

  • NA JEDEN KORPUS
  • čokoláda na varenie 100 g
  • maslo 80 g
  • vajíčko 1
  • trstinový cukor 1/4 hrnčeka
  • špaldová múka 1/2 hrnčeka
  • soľ
  • NA PLNKU PRE CELÚ TORTU
  • smotana na šľahanie
  • mascarpone
  • hrudkový tvaroh
  • med
  • DDOPLNKY
  • figový džem
  • ovocie

Úvod

Pohybuje sa vo Vašej blízkosti nejaký oslávenec? Upečte mu tortu. Napríklad takúto. Alebo len na neho nezabudnite.

Príprava

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme do nej maslo. Odstavíme z ohňa a chvíľu necháme vychladnúť.
  2. Zatiaľ vymiešame vajíčko s cukrom, ktoré do vychladenej čokolády vmiešame.
  3. Prisypeme múku, kypriaci prášok a doladíme štipkou soli.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre.
  5. Ak robíme tortu, tento proces opakujeme. Ak nie, môžeme si zatlieskať. Sme bližšie ku koncu.
  6. Na plnku zmiešame mascarpone s tvarohom, prisladíme medom a zľahka do nej vmiešame vyšľahanú šlahačku.
  7. Korpus zdobíme podľa vkusu.Tortu som osladila figovým džemom, ktorým som natrela jednotlivé korpusy ešte pred plnkou. Môžete, no nemusíte.
  8. Tortu ozdobíme a podávame oslávencovi.

Vytlačiť recept