2-2

Čokoládová torta

  • 195 min
  • 15 Ingred.
  • 2145 x

Ingrediencie

  • NA JEDEN KORPUS
  • čokoláda na varenie 100 g
  • maslo 80 g
  • vajíčko 1
  • trstinový cukor 1/4 hrnčeka
  • špaldová múka 1/2 hrnčeka
  • soľ
  • NA PLNKU PRE CELÚ TORTU
  • smotana na šľahanie
  • mascarpone
  • hrudkový tvaroh
  • med
  • DDOPLNKY
  • figový džem
  • ovocie

Úvod

Pohybuje sa vo Vašej blízkosti nejaký oslávenec? Upečte mu tortu. Napríklad takúto. Alebo len na neho nezabudnite.

Príprava

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme do nej maslo. Odstavíme z ohňa a chvíľu necháme vychladnúť.
  2. Zatiaľ vymiešame vajíčko s cukrom, ktoré do vychladenej čokolády vmiešame.
  3. Prisypeme múku, kypriaci prášok a doladíme štipkou soli.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre.
  5. Ak robíme tortu, tento proces opakujeme. Ak nie, môžeme si zatlieskať. Sme bližšie ku koncu.
  6. Na plnku zmiešame mascarpone s tvarohom, prisladíme medom a zľahka do nej vmiešame vyšľahanú šlahačku.
  7. Korpus zdobíme podľa vkusu.Tortu som osladila figovým džemom, ktorým som natrela jednotlivé korpusy ešte pred plnkou. Môžete, no nemusíte.
  8. Tortu ozdobíme a podávame oslávencovi.

Vytlačiť recept

3 komentáre

  1. Az teraz som si vsimla, ze neuvadzate ani teplotu, ani dlzku pecenia. Recept pre ludi, ktori nepotrebuju recept. Bravo.

  2. Zdravím Katka. Asi sa do rereptu dostal škriatok.
    Korpus pečieme pri teplote 190 stupňov, cca 25 minút. Na plnku stačí jedno 250 gramové mascarpone, 250 gramový tvaroh a 200 ml šľahačky. Sladíme podľa vkusu. Bravo.

Ako sa Vám to páči?