dsc_0775

Čokoládová torta so šľahačkou

  • 40 min
  • 6 Ingred.
  • 478 x
  • Porcie 8-12
  • Príprava 20 min
  • Varenie 20 min
  • Chod
  • Náročnosť

Ingrediencie

  • horká čokoláda 200 g
  • vajcia 6
  • maslo 125 g
  • práškový cukor 100 - 120 g
  • šľahačka 2
  • stužovač šľahačky 2

Túto tortu priniesla na jednu z našich osláv kamarátka. Všetci sme sa na ňu vrhli, pretože jednoducho čokoládu milujeme. Problém bol jediný – pre toľkých ľudí jej bolo jednoducho málo. Nazvať ju luxusnou je asi trúfalé, ale v kombinácii s jednoduchosťou receptu a chuťou si to môžeme dovoliť. Jediným problémom pri jej pečení je to, že musíte ustriehnuť, aby boli okraje upečené, ale stred mierne nedopečený. Nemá byť tekutý ako pri suflé, ale ani úplne upečený. Ale priznajme si – aj keď to neustriehnete, nikomu to zrejme prekážať nebude. Je totiž úžasná.

Príprava

  1.  Pripravte si tortovú formu – vymastite a vysypte strúhankou (môžete použiť aj múku).
  2. Nad parou rozpustite čokoládu a maslo.
  3. Žĺtka vymiešajte s cukrom.
  4. Do žĺtkovej zmesi vmiešajte roztopenú, ale vlažnú čokoládu.
  5. Z bielkov urobte tuhý sneh a opatrne vmiešajte. Vylejte do formy a dajte piecť na 180 stupňov.
  6. Pečte cca 20 minút, ale skúste sa už po 15 pozrieť do rúry a špajlou pichnite najprv do okrajov a potom do stredu koláča. Ak bude na okraji špajla suchá a v strede úplne mokrá, ešte tomu dajte 2 – 3 minúty- Stred by nemal byť úplne tekutý
  7. Na vychladnutý korpus – ešte vo forme – natrite vyšľahanú šľahačku so stužovačom a cukrom (koľko uznáte za vhodné). Nechajte aspoň dve až tri hodiny v chladničke (najlepšie cez noc). Môžete ešte poliať čokoládou, alebo posypať kakaom. Ale keď necháte len tak, nič sa nestane.
    DSC_0789a

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?