DSC00287

Čínske zelené cestoviny s cuketou

  • 25 min
  • 11 Ingred.
  • 561 x

Ingrediencie

  • Čínske cestoviny (použil som zelené tapiokové cestoviny, ale môžu byť akékoľvek iné) 200 g
  • kuracie prsia 2 ks
  • cuketa 1 ks
  • zázvor 1 cm
  • cesnak 1 strúčik
  • žltá paprika 1 ks
  • sójová omáčka 2 lyžice
  • rybacia omáčka 1 lyžica
  • čierny sezam
  • bambusové klíčky
  • s'ézamový olej 2 lyžice

DSC00286-2

Milujem ázijskú kuchyňu. Moja špajza je vždy plná ázijskych produktov. Prečo? Pretože táto kuchyňa je jednoduchá, umožňuje ľubovoľné kombinácie a je neuveriteľne rýchla. Čínske cestoviny dokonca ani nemusíte variť. Stačí ich zaliať horúcou vodou, počkať 3-4 minúty et voilá.

Tento recept je môj môj kulinársky pokus. Na panvicu som hodil všetko, čo som našiel a vyšiel z toho celkom dobrý lunch.

Príprava

  1. Na rozohriatu panvicu nalejme sezamový olej. Na horúcom oleji restujeme cca 1 minútu posekaný cesnak a zázvor.
  2. Pridávame nakrájane kuracie mäso a pražíme domäkka. Celý čas všetko miešame, aby sa nám jedlo nespálilo.
  3. Priebežne všetko podlievame sójovou a rybaciou omáčkou.
  4. Pridávame nakrájanú cuketu, papriku a bambusové klíčky. Smažíme okolo 2 minút.
  5. Jedlo zmiešame s cestovinami, ktoré pripravujeme podľa postupu na obale.
  6. Na záver posypeme sezamovými semienkami.

Vytlačiť recept