churrostitle

Churros

  • 65 min
  • 11 Ingred.
  • 321 x

Ingrediencie

  • Voda 1 hrnček
  • Maslo 125 g
  • Hladká múka 1 hrnček
  • Trstinový cukor 2 pl
  • Vajíčka 2 ks
  • Soľ štipka
  • Vanilkový struk 1 ks
  • Trstinový cukor (na obal) 0,5 hrnčeka
  • Mletá škorica 1 čl
  • Smotana na šľahanie 0,25 hrnčeka
  • Horká čokoláda 100 g

Úvod

Kto by nevedel, churros sú španielske šišky. Voňajú po škorici, jedia sa s čokoládou, ovocím, alebo len tak samé.

Postup

  1. V hrnci zohrejeme vodu a maslo.
  2. Osolíme, osladíme, pridáme vanilkové semienka a privedieme k varu.
  3. Do tekutej zmesi pridáme múku a miešame, kým sa cesto neoddeľuje od stien hrnca. Trvá to približne 2 minúty.
  4. Cesto premiestnime do misky a miešame, kým neochladne.
  5. Za stáleho miešania pridávame do cesta vajíčka. A opäť miešame. Poriadne. Nezľaknite sa, cesto má byť vo výsledku lepkavé.
  6. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a plech na pečenie vystelieme papierom. Cesto preložíme do vrecka na zdobenie a pomocou zdobiacej špičky vytvárame tvory-netvory.
  7. Churros pofrkáme vodou a dáme piecť.
  8. Kým pečieme prvú várku, zomelieme trstinový cukor a ovoniame ho škoricou.
  9. Churros hneď po upečení v tejto sladkej zmesi obalíme.
  10. Na čokoládový dip si zohrejeme šlahačku a oblejeme ňou čokoládu. Miešame, až do úplného roztopenia (rozumej: pripravíme ganache).

churros3

Vytlačiť recept

Jeden komentár.

Ako sa Vám to páči?