chrumkavykolac

Chrumkavý koláč

  • 55 min
  • 7 Ingred.
  • 1743 x

Ingrediencie

  • ovsené vločky 2 hrnčeky
  • jačmenné krúpy 1 hrnček
  • vajíčka 2
  • kokosový olej 0,5 hrnčeka
  • banán 1
  • čokoláda na varenie 200 g
  • sušené brusnice za hrsť

Prednedávnom som dostala do daru fajne spracovanú knižku s receptami od Liptova. Spomínajú sa v nej tradičné slovenské suroviny, medzi ktorými sú aj krúpy. Mali sme ich doma, tak sú už aj v koláči. Nazvala som ho chrumkavý, pretože sa s krúpami v koláči potrápite – pochrúmate. Pečením zmäknú a niekto by povedal, že pripomínajú kúsky chrumkavej čokolády.

Príprava

  1. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Dáme ju bokom, aby vychladla. Nesmie ale stuhnúť.
  2. Tak hip-hop do roboty. V mixéri zmixujeme ovsené vločky, pridáme jačmenné krúpy. Mne osobne sa ich nepodarilo zmrviť úplne.
  3. Do misky presypeme túto jemnú zmes vločiek a krúpov, pridáme vajíčka, olej a banán. Banán poriadne vymačkáme tak, aby splynul s cestom.
  4. Na záver do cesta prilejeme čokoládu.
  5. Premiešame.
  6. Vlejeme do formy na pečenie, ktorú sme predtým vystlali papierom na pečenie.
  7.  Posypeme brusnicami alebo hocičím iným, čo doma máme (orechy, kokos, …).
  8. Pečieme – 200 stupňov / 40 minút.

Tip: ak nie ste poriadny zajac, pred pečením krúpy povarte vo vode (cca 15 minút) a pokračujte ďalej podľa receptu

Vytlačiť recept