chlieb

Chlieb so syrom a slaninou

  • 70 min
  • 4 Ingred.
  • 913 x

Ingrediencie

  • chlieb 1 bochník
  • tvrdý syr - použila som údený ementál
  • oravská slanina
  • jarná cibuľka

Túto dobrotu som našla na viacerých receptových blogoch, pripravila som ju na oslavu narodenín a zožala veľký úspech. Dá sa nakrájať, ale najlepšie je si kusy chleba so syrom odtrhnúť z bochníka. Môžete si urobiť rôzne varianty – aj vegetariánsky len so syrom a cibuľkou, minule som dala aj sušené paradajky a namiesto jarnej cibuľky je skvelá šalotka.

Príprava

  1. Bochník chleba nakrájajte až po spodnú kôrku, ale neprerežte ju.
  2. Bochník naplňte plátkami syra a slaniny a posypte cibuľkou.
  3. Zabaľte do alobalu a dajte piecť asi tak na 40 minút na 170 stupňov.
  4. Potom odokryte a zapečte ešte aspoň 10 minút.

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?