cestoviny

Cestoviny so špargľou a orechami

  • 20 min
  • 9 Ingred.
  • 65 x

Ingrediencie

  • špargľa 400 g
  • vlašské orechy 120 g
  • cestoviny 400 g
  • maslo 40 g
  • olivový olej 2 PL
  • citrón 1/2
  • soľ
  • čierne korenie
  • syr typu grana na posýpku

Úvod

Jedného dňa zistíte, že vegetariánske jedlá môžu byť aj chutné. Ha, ha, blbý vtip, ale nemal som lepší po ruke. V každom prípade, odkedy som dospel k tomuto poznaniu, bezmäsité jedlá hrajú v našej kuchyni prím.
Na niektoré prídete tak, že si zadáte tému a potom to jedlo intuitívne vytvoríte. V tomto prípade bola v zadaní špargľa. Nevravím, že to takto nejako už niekto nenavaril, iste, veď ani nevravím, že by sa to malo volať po mne. K spokojnosti som dospel už pri druhom pokuse, po drobnej zmene ingrediencií, ale možno to niekto z vás potiahne k ešte väčšej noblese.

Príprava

  1. V hrnci necháme zovrieť vodu na cestoviny.
  2. Špargľu, očistenú od drevnatých spodkov, nakrájame na zhruba poldruha centimetrové valčeky.
  3. Vlašské orechy podrvíme v mažiari.
  4. Cestoviny dáme variť do osolenej vody s pár kvapkami olivového oleja.
  5. Na panvici rozpustíme maslo s olivovým olejom. Pridáme špargľu, restujeme ju asi 3 minúty na prudšom ohni, okoreníme, osolíme, potom plameň znížime a podusíme ju ešte zhruba 10 minút
  6. K špargli pridáme rozdrvené vlašské orechy, ešte trochu podusíme, vsypeme uvarené cestoviny,  pokvapkáme šťavou z citróna, premiešame a odstavíme z plameňa.
  7. Cestoviny pred podávaním posypeme syrom typu grana.

Vytlačiť recept