Cesnakové slimáky

  • 70 min
  • 12 Ingred.
  • 2139 x

Ingrediencie

  • čerstvé droždie 1 kocka
  • hladká múka (môžme zmiešať hladkú a celozrnnú) 480 g
  • mileko (vlažné) 250 ml
  • olej 100 ml
  • soľ 2 lyžičky
  • kryštálový cukor pol lyžičky
  • maslo 100 g
  • cesnak 4 stúčiky
  • bylinky podľa chuti (bazalka, petržlenová vňať,...)
  • 200 g tvrdého syra
  • rozšľahané vajce 1
  • sezam

Príprava

  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme chvíľu nakysnúť.
  2. Z hladkej múky, oleja, soli a z nakysnutého kvásku vypracujeme hladké cesto a necháme na teplom mieste aspon pol hodinu (pokojne aj dlhšie, podľa toho, koľko máme času).
  3. Medzitým si pripravíme plnku: maslo vymiešame s roztlačeným cesnakom a bylinkami, ochutíme soľou.
  4. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme pripravenou plnkou, posypeme syrom a zvinieme do rolády.
  5. Pokrájame na kúsky a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.SONY DSC
  6. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20 minút, kým nie sú slimáky na povrchu zlatisté.

Tento recept preložila Dominika do francuzštiny.

Vytlačiť recept

2 komentáre

Ako sa Vám to páči?