wp_20160802_002b

Červená šošovica

  • 35 min
  • 8 Ingred.
  • 898 x

Ingrediencie

  • červená šošovica 500 g
  • cibuľa 1 ks
  • cesnak 4 strúčiky
  • mrkva 1 väčšia alebo 4 menšie
  • zemiaky 2 ks
  • soľ
  • chilli
  • maslo 2 lyžice

Úvod

Čokoľvek zo šošovice máme radi, nedávno som narazila na červenú odrodu. Jej výhodou je, že ju netreba namáčať a je veľmi rýchlo uvarená.

Príprava

  1. Na troche oleja opražte cibuľu.
  2. Pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a duste spolu, mrkva sa totiž varí o niečo dlhšie.
  3. Pridajte prepláchnutú šošovicu a lisovaný cesnak.
  4. Asi v polovici varenia pridajte nakrájané čerstvé paradajky.
  5. Môžete pridať chilli.
  6. Na koniec dajte dve lyžice masla na zjemnenie.
  7. Na tanieri posypte petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť recept

4 komentáre

  1. Áno, prepáčte, nejako to vypadlo, do toho pol kila šošovice som dala asi päť čerstvých paradajok, ale dať si môžete viac aj menej.

    Jana Čevelová 17. augusta 2016 at 22:54

Ako sa Vám to páči?