Červená šošovica

  • 35 min
  • 8 Ingred.
  • 989 x

Ingrediencie

  • červená šošovica 500 g
  • cibuľa 1 ks
  • cesnak 4 strúčiky
  • mrkva 1 väčšia alebo 4 menšie
  • zemiaky 2 ks
  • soľ
  • chilli
  • maslo 2 lyžice

Úvod

Čokoľvek zo šošovice máme radi, nedávno som narazila na červenú odrodu. Jej výhodou je, že ju netreba namáčať a je veľmi rýchlo uvarená.

Príprava

  1. Na troche oleja opražte cibuľu.
  2. Pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a duste spolu, mrkva sa totiž varí o niečo dlhšie.
  3. Pridajte prepláchnutú šošovicu a lisovaný cesnak.
  4. Asi v polovici varenia pridajte nakrájané čerstvé paradajky.
  5. Môžete pridať chilli.
  6. Na koniec dajte dve lyžice masla na zjemnenie.
  7. Na tanieri posypte petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť recept