_DSC0073b

Bylinkový chlieb

  • 100 min
  • 11 Ingred.
  • 1400 x

Ingrediencie

  • Hladká múka 800g
  • biely jogurt 600g
  • maslo 100g do cesta + 100g na bylinkové maslo
  • vajcia 3
  • soľ 2 lyžice
  • cukor 2 lyžice
  • suché droždie 14g
  • cesnak 4 - 5 strúčikov
  • oregano
  • tymián
  • medovka

Príprava

 

Bylinkové maslo

  1. Do rozpusteného masla pridáme rozpučený cesnak a na drobno nasekané bylinky.

 

Chlieb

  1. Do múky pridáme jogurt, 2 vajcia, soľ, cukor, droždie a roztopené maslo. Umiesime cesto a necháme  odpočinúť cca 30 min.
  2. Keď je cesto odpočinuté, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 cm.
  3. Rozvaľkané cesto pretrieme bylinkovím maslom.
  4. Cesto nakrájame na 5-6 pásikov, ktoré potom skladáme na seba a znovu pokrájame na menšie kocky. _DSC0050
  5. Nakrájané kocky poukladáme do formy, ktorú sme si predtým vymastili a posypali múkou. _DSC0055
  6. Cesto natrieme 1 vajíčkom, dáme piecť do trúby vyhriatej na 180 stupňov .

Vytlačiť recept

5 komentárov

  1. Dobry den,

    v recepte Bylinkový chlieb som nikde nevedela najst ako dlho sa ma chieb piect v rure. Mozete mi to prosim Vas napisat na email ktory som Vam zadala pri posielani tohto komentaru?

    Vopred Vam dakujem

    Lucia

  2. Veľmi zaujímavý recept, myslím si, že by sa viaceri (napr. aj ja) radi dozvedeli, ako dlho sa má piecť tento chlieb a určite ocenia, ak uvediete v komentári tento údaj – nech je to priamo tu dostupné. Dík! 🙂

  3. Ahojte,no Lucii som odpoved poslala na mail ,ale som zabudla na ostatnych 🙂 Chlebik sa pecie cca 30-45 min ,podla toho aku mate trubu.Moja je dost slabucka,tak peciem tych 45 min .
    Prajem vsetkym,dobru chut a nech vam chlebiky chutnaju 🙂

  4. Musím povedať, že recept je veľmi fayn a chlebík je výborný!! Dík Sanja, čakáme na viac dobrôt zo srbskej kuchyne! 🙂

Ako sa Vám to páči?