Bubenícka Paella - Jozef Zima - Varme.sk

Bubenícka Paella

  • 55 min
  • 13 Ingred.
  • 436 x

Ingrediencie

  • Olivový olej 1 pl
  • Cesnak, nadrobno 1 strúčik
  • Cibuľa, nadrobno 1/2 ks
  • Chorizo, na kolieska 1 ks
  • Ryža 1/3 kg
  • Hovädzí vývar 4 dl
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Paradajky cherry, prekrojené 6 ks
  • Zelené olivy 14 ks
  • Krevety 250 g
  • Kuracie prsia (uvarené), pokrájané 150 g
  • Suché biele víno 2 dl

Je neuveriteľné, že toto jedlo som varil prvýkrát na prvý sviatok vianočný počas toho, ako v TV dávali Popolušku. To však nič nemení na chuti leta a vôni mora, ktorú vám pripomenie.


Bubenícka Paella - Jozef Zima - Varme.sk

Bubenícka Paella – Jozef Zima – Varme.sk

  1. Na panvičku rozohriatu na bomby dáme olivový olej, potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnačik a cibuľku. Orestujeme do zlatohneda.
  2. Pridáme na krúžky nakrájanú klobásku chorizo (alebo inú kvalitnú) a opekáme 10 min na miernom ohni.

    Bubenícka Paella - Jozef Zima - Varme.sk

    Bubenícka Paella – Jozef Zima – Varme.sk

  3. Pridáme ryžu a potom zalejeme vývarom tak, aby sme ju zakryli. My sme mali poriadný hovädzí, ale možete použiť akýkoľvek, len žiaden bujón alebo vegetu!
  4. Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti.
  5. Varíme tak dlho, až kým ryža nezmäkne. Počas varenia stále dolievame další vývar, aby nám paella nevyschla. Keď neviete, kedy je ryža uvarená, jednoducho ju ochutnajte, či je mäkká.
  6. Tesne predtým, ako sa ryža uvarí, pridáme paradajky, olivy, krevety a kuracie mäsko.
  7. Zalejeme vínkom a chvíľku povaríme, pokiaľ krevetky nebudú hotové.

Vytlačiť recept