Broskyňový tarte

Broskyňový tarte

  • 55 min
  • 9 Ingred.
  • 137 x

Ingrediencie

  • Lístkove cesto 1 ks
  • Broskyne 500 g
  • Marcipán 80 g
  • Vajce 3 ks
  • Pochúťková smotana 200 g
  • Vanilkový cukor 1 ks
  • Cukor 40 g
  • Vanilkový puding z prášku 1 ks
  • Práškový cukor

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C (160°C obehový vzduch).
  2. Okrúhlu formu na koláč (Ø  26 cm) vyložíme 1 cm vysoko lístkovým cestom.
  3. Napicháme ho vydličkou.
  4. Marcipánovú masu pomrvíme na cesto.
  5. Smotanu, vajcia, vanilkový cukor, cukor a práškový vanilkový puding rozšľaháme a vylejeme na cesto.
  6. Poukladáme na plátky narezané broskyne (alebo iné ovocie ako slivky, jablká, nektarinky, …) a necháme 35-40 min zapiecť v rúre, kým vaječná masa nezhustne.
  7. Po vychladnutí môžeme koláč posypať práškovým cukrom.

Vytlačiť recept