batatovypernik

Batátový perník

  • 70 min
  • 13 Ingred.
  • 317 x

Ingrediencie

  • Veľké batáty (sladké zemiaky) 3
  • Vajíčko 2
  • Polohrubá biela múka 1 hrnček
  • Celozrnná hladká múka 0,5 hrnčeka
  • Oleja 0,5 hrnčeka
  • Kokosové mlieko 0,5 hrnčeka
  • Trstinový cukor 0,5 hrnčeka
  • Med 2 lyžice
  • Kypriaci prášok z vínneho kameňa 1 lyžička
  • Škorica 1 lyžička
  • Perníkové korenie 2 lyžičky
  • Kakao 2 lyžice
  • Čokoláda na varenie

Úvod

Hodiny nezastavím a preto som upiekla môj prvý tohtoročný vianočný koláč. Perník.

Postup

  1. Batáty nakrájame na menšie kúsky a dáme piecť na 220 stupňov / cca 25 minút.
  2. Kým batáty vychladnú, pripravíme cesto. Celé vajíčka vymiešame s cukrom a s medom, pridáme olej a mlieko. Do tekutej zmesi prisypeme obe múky, zmiešané s kypriacim práškom. Cesto ovoniame škoricou, kakaom a perníkovým korením.
  3. Vychladené batáty ošúpeme a vidličkou rozpučíme na pyré. Komu sa nechce pučiť, nech použije mixér. Batátové pyré pridáme do cesta a poriadne premiešame. Čokoládu nasekáme na kúsky a hodíme do cesta. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme na 200 stupňov / 25 minút.batatovypernik2

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?