baba

Baba ghanoush – baklažánová nátierka

  • 40 min
  • 9 Ingred.
  • 592 x

Ingrediencie

  • baklažán 3 ks
  • sezamová pasta tahini 130 g
  • soľ 1 a 1/4 čajovej lyžičky
  • cesnak 3 strúčiky
  • chilli
  • rasca
  • olivový olej 1 PL
  • petržlenová vňať
  • citrónová šťava 3 PL

Tento recept pochádza z knihy Davida Leibovitza Moja kuchyňa v Paríži , ktorú sme dostali s manželkou ako svadobný dar. Prvýkrát som baba ghanoush jedol počas izraelských prázdnin. Je to jednoduchá nátierka, vďaka ktorej som sa zamiloval do baklažánov.

Príprava

  1. Rúru predhrejeme na 190° C.
  2. Baklažány popicháme vidličkou a necháme piecť 30 minút domäkka.  Necháme vychladnúť.
  3. Baklažány rozdrobíme ručným mixérom, pridáme citrónovú šťavu, tahini, čili, kmín,  soľ, cesnak.
  4. Prizdobíme vňaťou a sezamovými semienkami.

Vytlačiť recept