Ingrediencie
- červená paprika 1
- strúčiky cesnaku 3
- chilli paprička (nemusí byť) 1
- plechovka šošovice (najlepšie varenej v pare) 1
- plechovka paradajok alebo paradajkové pyré 1
- zeleninový vývar (nemusí byť)
- olivový olej
- koriandrová alebo petržlenová vňať
Príprava
- Cibuľu nakrájame nadrobno a červenú papriku na kocky.
- V hrnci zohrejeme asi 2 lyžice olivového oleja a opečieme cibuľu spolu s paprikou, po chvíli pridáme popučený cesnak a pokrájanú chilli papričku a ďalej opekáme.
- Pridáme šošovicu, paradajky a zeleninový vývar alebo trošku vody. Osolíme.
- Varíme, kým šošovica nezmäkne. Ak použijeme šošovicu varenú v pare, stačí povariť asi 10 minút.
- Podľa potreby dochutíme soľou, čiernym korením alebo pálivou paprikou a primiešame nasekanú koriandrovú alebo petržlenovú vňať.
- Môžeme podávať s kyslou smotanou, strúhaným syrom, avokádom, paradajkami….
„Toto je bomba! Šupa! Pecka!“ – takto hodnotil toto jedlo môj manžel
moj sa tiez tvari nadsene…takze mozeme povedat, ze je to recept odskusany na manzeloch…:D