Ingrediencie
- Tvaroh 250 g
- Vajíčka 3 ks
- Kryštálový cukor 4 pl
- Vanilkový cukor 1 sáčok
- Smotana na varenie 1 dl
- Polohrubá múka 3-4 pl
- Prášok na pečenie 1/2 sáčku
- Sušené hrozienka
- Maslo (na vymastenie plechu)
Dôvody na vyskúšanie tohto receptu sú:
- robíte poriadok v chladničke a potrebujete spotrebovať tvaroh
- zároveň ste dostali chuť na niečo sladké-tvarohové
- nahlási sa neočakávaná návšteva a máte ešte polhodinku; a veľké srdce, ktoré nedovolí prijať hostí bez ponúknutia niečoho vlastného 🙂
Ingrediencie môžete zdupľovať a budete mať koláč pre celú rodinu. Mnou uvedené množstvá stačia na malý plech (20x30cm).
Postup
- Oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Žĺtky a ostatné ingrediencie zmiešame (mixérom), nakoniec opatrne pridáme sneh z bielkov.
- Zapneme rúru. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu vylejeme cesto.
- Pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Treba byť opatrný pri vyberaní koláča z rúry – je dobré nechať trošku vychladnúť v rúre, aby nestratil svoj tvar.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím