Ingrediencie
- tekvica 1 ks
- cibuľa 1 ks
- cesnak 2 strúčiky
- mrkva 1 ks
- uvarená šošovica alebo cícer 1 hrnček
- paradajky 3 ks
- zeleninový vývar 200 ml
- paradajkový pretlak 2 PL
- škorica 0,5 ČL
- kari 1 ČL
- olivový olej 2 PL
- soľ
- čierne korenie
- chilli
- koriander alebo petržlenová vňať
Rozhodol som sa pokračovať s vegetariánskymi receptami. Počas tohtoročných výpredajov som našiel v kníhkupectve užasnú, pekne vydanú kuchársku knihu. Jej autorkou je Samar Khanafer, jedná s účastníčok kulinárskej šou Master Chef Poľsko. Kniha sa volá Hummus, za’tar a granáty a obsahuje recepty z libanonskej kuchyne, nakoľko jej tvorkyňa má arabské korene. Odkedy som priniesol tú knihu domov, nedokážem variť nič iné. Aktuálne v Poľsku aj na Slovensku pretrváva veľmi búrlivá diskusia ohľadom utečencov. Všetkým tvrdohlavým odporcom križovania sa kultúr prajem dobrú chuť, pretože láska k vareniu a dobrému jedlu nemá hranice.
Príprava
- Tekvicu nakrájame na menšie kusy, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme karí, soľou a necháme piecť 20 minút v rúre pri teplote 180 stupňov.
- Nakrájaný cesnak a cibuľu orestujeme na 1 lyžici oleja. Pridáme nakrájanú mrkvu, nasekané paradajky. Miešame 2 minúty potom vlievame vyvar.
- Pridáme uvarenú šošovicu (môžete použiť šošovicu z plechovky), upečenú tekvicu a pretlak. Varíme 10 minút.
- Guláš ochutíme škoricou, soľou a čiernym korením. Posypeme čerstvou vňaťou.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím