Ingrediencie
- menšia hokaido tekvica 1
- mrkva 2
- vajíčko 3
- trstinový cukor 0,25 šálky
- mandlové mlieko 0,5 hrnčeka
- špaldová celozrnná múka 1,5 hrnčeka
- kypriaci prášok 0,5 sáčku
- škorica 1 lyžička
Úvod
Jeme tekvice, mrkvy, jablká. Pijeme čaj, varené víno, schovávame si nohy do hrubých ponožiek. No a pečieme koláče, ktoré voňajú po Vianociach. Tu je jeden z nich.
Príprava
- Tekvicu očistíme, nakrájame na mesiačiky a dáme piecť (200 stupňov / 20 minút)
- Šťavu z pomaranča vyžmýkame a zmixujeme s upečenou tekvicou.
- Mrkvy očístíme a nastrúhame na jemno.
- V ďalšej miske zmiešame celé vajíčka s cukrom, prilejeme olej a mlieko.
- Do tekutej zmesi primiešame tekvicové pyré. Premiešame.
- Postupne do zmesi pridávame múku, do ktorej sme primiešali kypriaci prášok a škoricu.
- Dosladíme nastrúhanou mrkvou.
- Cesto nalejeme do formy na pečenie, ktorú sme vystlali papierom a pečieme (200 stupňov / 45 minút).Koláč má mokrejšiu konzistenciu, ktorej sa netreba báť a skvelo chutí s kyslou smotanou.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím