Ingrediencie
- Hovädzie mleté mäso 350 g
- Biela špargľa 500 g
- Cherry paradajky 200 g
- Rukola zväzok
- Zelená cibuľka 2-3 ks
- Olivový olej
- Zeleninový bujón
- Soľ
- Čierne korenie
- Bylinky podľa chuti
- Koncentrovaný paradajkový pretlak 2 pl
- Pochúťková smotana 3 pl
- Tagliatelle 250 g
- Postrúhaný parmezán
Postup
- Cibuľku nakrájame na jemno, špargľu ošúpeme a pokrájame na kolieska (1 cm).
- V panvici rozohrejeme olej a dáme do nej opiecť cibuľku.
- Potom pridáme mleté mäso, ktoré osolíme a okoreníme, pridáme pretlak a necháme trošku opiecť.
- Pridáme kolieska špargle, popečieme asi 5 minút za stáleho miešania a podlejeme s ca. 250 ml vody.
- Pridáme zeleninový bujon.
- Podusíme v zatvorenej panvici pri občasnom miešaní ca. 10 min, pridáme cherry paradajky a dusíme ešte 5 min.
- Pred koncom zamiešame smotanu a dochutíme bylinkami.
- Časť rukoly vmiešame po odstavení do panvice.
- Uvarené tagliatelle servírujeme s omáčkou a zvyškom čerstvej rukoly a posypeme parmezánom podľa chuti.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím