Ingrediencie
- HALUŠKY
- polohrubá múka 500 g
- vajcia 2
- čerstvý špenát koľko chcete
- cesnak 2 strúčiky
- voda
- soľ
- OMÁČKA
- hladká múka 3 PL
- mlieko cca 500 ml
- sladká smotana 1 dcl
- maslo
- syry
- soľ
- muškátový orech
Špenátové obdobie vrcholí a doma si ho pripravujeme v rôznych variantoch. Halušky sú jedným z nich, tie sa mne páčia najviac – majú totiž tú nádhernú jarnú zelenú, ktorú nenamieša žiadny photoshop.
Príprava
- Špenát poriadne umyte, nič nie je horšie, ako keď vám v zuboch škrípe piesok.
- Rozmixujte ho s cesnakom, ja som to robila v mixéri, naliala som si doň aj vodu, aby to išlo ľahšie a o to menej vody som pridala do cesta.
- Múku, vajíčka, soľ a špenát zmiešajte, dolievajte vodou, aby bolo cesto hustejšie.
- Obvárajte vo vriacej vode, keď vyplávajú napovrch, sú hotové.
- Po vybraní opláchnite horúcou vodou, v mise zmiešajte s trochou oleja.
- Omáčku si môžete pripraviť akú máte radi. Ja som urobila bešamelovú so syrom.
Na roztopenom masle zmiešate hladkú múku, dávajte pozor, aby sa vám nepripálila, za stáleho miešania vlejte mlieko a priveďte do varu. Osoľte, pridajte trochu muškátového orieška a syry, aké máte doma – mne zostala gouda, eidam a kúsok nivy, ktoré som nastrúhala a pridala som ešte tri trojuholníky taveného.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím