Ingrediencie
- nastrúhaná cuketa 2-3 šálky
- nastrúhaný syr 1 šálka
- múka 1 šálka (1:1 obyčajná a celozrnná),
- prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
- olej 1/2l šálky
- vajcia 4
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať
- cesnak 3-4 strúčiky cesnaku
Príprava
- Cuketu a syr nastrúhame. Ak je cuketa mladá, nemusíme ju šúpať ani vyberať jej vnútornú časť.
- Pridáme vajcia, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Dochutíme soľou a korením, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
- Všetko spolu poriadne premiešame a dáme do maslom vymastenej formy. Ak sa vám zmes nezmestí do muffinovej formy, zvyšok dajte na klasický plech.
- Pečte pomaly pri 180 stupňoch, kým nie sú muffiny pekne pripečené a chrumkavé.
- K upečeným muffinom si môžete spraviť studenú jogurtovo-cesnakovú omáčku s troškou horčice a kurkumy, kto má rád pikantné, pokojne si k tomu (alebo aj priamo do cesta) môže prihodiť aj chilli papričky.
Nechala som sa inspirovat a mala som uspech. Vdaka
tesim sa a dakujem aj ja za mily komentar 🙂
Odskúšané, výborné. Ja som pridala aj šunku. Dala by som ale menej oleja. Pozor, prilepujú sa na nepomastené košíčky.
Ďakujem za recept, strúhala som cuketu aj so šupkou. Muffiny sú výborné. Ešte musím zistiť, čo spraviť, aby sa neprilepili o dno formy. Vymazala som ju maslom, ale bolo im to jedno. 🙂
Vymastit plech maslom a posypat mukou alebo struhankou?
Dobrý deň prajem, strúhate to na melencovom strúhadle, či na tom menšom?