Ingrediencie
- vykostené kuracie stehná bez kože 4
- mrkva 1
- čerstvá farebná paprika 2
- limetka 2
- čerstvé chilli 1
- šalát
- rukola
- jarná cibuľka
- pražené arašidy
- koriander
- med
- sójová omáčka
- cesnak
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
Keď sa večer vrátiš domov. Možno čakáš návštevu. Alebo si len unavený, nechce sa ti rozmýšlať a chceš si objednat pizzu…
Príprava
- Začneme s marinovaním mäsa. Umyté vykostené stehná v celku rozložíme vedľa seba, osolíme a okoreníme z oboch strán. Potom ich vložíme do hlbokej misy a pridáme 2 lyžice sójovej omáčky, med, olivový olej, na drobno nakrájaný cesnak a na štvrtiny rozkrojenú jednu limetku. Premiešame. Namarínované mäso dáme do chladničky. Ideálne zopár hodín pred tepelným spracovaním, ak čas nedovolil, stači aj hodinu vopred.
- Šalát a rukolu si umyjeme. Listovú zeleninu nikdy neumývame pod tečúcou vodou. Vodu si napustíme do umývadla alebo misy a zeleninu v nej premyjeme.
- Očistenú mrkvu si nakrájame na velmi tenké a dlhé rezance. Niekto má na to strúhadlo, ja to robím ručne. Dá sa to.
- Papriku zbavíme jadierok a pokiaľ je menšia, môžeme ju nakrájať na veľmi tenké kolieska. Ak je väčšia, krájame pozdĺž na tenké rezance.
- Chilli nasekáme na malé kocky alebo kolieska, tak ako aj jarnú cibuľku.
- Šalátové listy si rozložime na taniere, denká alebo tácku na ktorej ich budeme podávať. Pridáme rukolu, mrkvu, papriku, chilli.
- Na panvici si zohrejeme olej a zprudka na ňom opražíme arašidy. Oni už síce pražené boli, ale takto budú teplé a ešte voňavšie. Kto chce môže kľudne arašid zameniť za mandle alebo kešu oriešky. Opražené ich nasekáme na drobnejšie kúsky.
- Na tej istej, rozpálenej panvici zprudka a z oboch strán opečieme namarínované mäso. Necháme ho pekne pripiecť a ku koncu pridáme plátok masla. Vytvorí sa nám výpek, ktorým mäsko prelievame. Zvyknem ho tiež, na úplny záver, pofrkať bielym vínom. Úžasná vôňa. Odporúčam. Kuracie stehno je rýchlo hotové, pozor na to aby nevyschlo.
- Upečené stehná vyberieme na denko a hneď nakrájame na rezance. Pridáme na vopred pripravené šalátove listy so zeleninou, dozdobíme opraženými orieškami, jarnou cibuľkou a koriandrom.
- Podávame s limetkou. Niekto rád s dresingom alebo pokvapkať ochuteným olivovým olejom. Ako komu pasuje.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím