Ingrediencie
- špaldová múka 150 g
- maslo 75 g
- vajce 1
- kyslá smotana 1 polievková lyžica
- soľ 1/2 polievkovej lyžice do cesta a 1/2 polievkovej lyžice do plnky
- paradajková omáčka / pretlak 200 ml
- kukurica (konzerva alebo zamrazená)
- cesnak 1 strúčik
- pizza korenie
- tvrdý syr na posypanie
- podľa chute olivy, hríbiky, feferónky...
Príprava
Pizzu má rád takmer každý, avšak nie každý ju dokáže zjesť celú na posedenie. Naše pizza-hubky hravo zvládnete nie len pripraviť, ale aj zjesť. Sú malé, chutné a chrumkavé a neobsahujú bielu múku, droždie a ani olej.
- Predhrejeme si rúru na 180°C.
- Za pomoci sitka preosejeme múku.
- Vo väčšej miske zmiešame múku a soľ, pridáme vajcia, kyslú smotanu, mäkké maslo a vypracujeme nelepivé cesto.
- Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto, vykrojíme kolieska s priemerom cca 10 cm a vložíme do foriem na tarteletky.
- V druhej miske zmiešame pretlak s kukuricou a dochutíme cesnakom, soľou a pizza korením.
- Na každé koliesko navrstvíme pripravenú zmes a posypeme kukuricou a syrom.
- Pizza-hubky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30-40 minút do chrumkava
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím