Ingrediencie
- Hladká múka 650 g
- Múčkový cukor 250 g
- Med 2,5 pl
- Kakao 2,5 pl
- Rozpustený šmalec (bravčová masť) 12 pl
- Prášok do perníka 1 ks
- Jedlá sóda 1 štipka
- Vajce 4 ks
- Vajce (na potieranie) 1 ks
- Bielok (na bielu polevu) 1 ks
- Múčkový cukor (na bielu polevu) 150 g
- Citrónová šťava (na bielu polevu) 2 pl
- Čokoláda na varenie (na čokopolevu) 1 ks
- Maslo (na čokopolevu)
- Farebné a strieborné zdobiace guličky
- Džem
Úvod
Týmto receptom som sa inšpirovala od svojej priateľky z Moravy. Je ideálny pre všetkých, ktorí potrebujú rýchly návod na chutné a jednoduché perníčky a môžete si ich vyrobiť v rôznych variáciách.
Postup
- Všetko sypké zmiešame.
- Pridáme med, celé vajcia, šmalec.
- Dôkladne vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí.
- Necháme odpočinúť v chlade.
- Vyvaľkáme cesto hrubé 3-4 mm, vykrojíme perníčky, môžeme potrieť rozmiešaným vajcom.
- Na vymestenom plechu pečieme na 180 st. približne 8 min.
- Vychladíme a zdobíme podľa fantázie:
Bielu polevu som si vyrobila zmiešaním bielka, cukru a citrónovej šťavy a použila som zdobičku.
Čokoládovú polevu som si pripravila rozpustením čokolády na varenie a masla. Perníčky som do čokolády namočila iba vrchnou stranou a niektoré som predtým spojila džemom. - Nakoniec som ich posypala farebnými a striebornými guličkami.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím