Ingrediencie
- RÔZNE OVOCIE
- jablká
- hrušky
- citrón
- pomaranč
- ríbezle
- celá škorica podľa množstva ovocia
- klinčeky 2-3
- badyán
- cukor
- šťava z kompótu alebo voda max 2 dcl
Úvod
Pečený čaj si môžete urobiť za každých podmienok – keď máte nadúrodu jabĺk a iného ovocia a sterilizujete ho, alebo keď vám len zostane zopár kúskov na rýchlu spotrebu. Môžete však použiť aj kompóty, ktoré už vaše deti nechcú jesť, nakrájané a upečené, v čaji ich miniete.
Príprava
- Ovocie nakrájajte na drobné kúsky.
- Ak máte citrón a pomaranče chemicky neošetrené, pridajte aj kôru, ktorú po upečení vyhodíte.
- Posypte cukrom, nechajte pustiť šťavu.
- Podlejte ešte trochou šťavy alebo vodou, vložte do rúry na teplotu 150 stupňov a pečte aspoň hodinu.
- Ak máte ovocia veľa, naložte horúce do pohárov, zatvorte a otočte hore dnom do deky.
- Ak chcete predsa len sterilizovať, nepečte čaj celú hodinu, pretože potom by sa vám už v pohári úplne rozpadol.
- Moja skúsenosť: dávam len do pohárov a otočím, vydrží tak aj pol roka. Či aj dlhšie neviem, pretože sa zvyčajne minie.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím