Ingrediencie
- Zemiaky 600 g
- Bryndza 200 g
- Olivový olej 2 pl
- Soľ
- Rasca
- Rozmarín
- Mladá cibuľka/pažítka
Úvod
Do prípravy tohto jedla sa môžu pustiť aj ľudia, čo nevedia vôbec variť, pretože je maximálne jednoduché a niet na ňom čo pokaziť. Iste, možnosť pozabudnúť na zemiaky v rúre a spáliť ich na uhoľ by tu bola, ale povedzme, že málo pravdepodobná.
Kombinácia bryndze a zemiakov je rýdzo slovenská a kto by to chcel ešte roduvernejšie, použije na posýpku miesto mladej cibuľky či pažítky slaninu. V podstate variujeme suroviny ako na halušky, ibaže bez múky, prácnej prípravy a kopy riadu.
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pokvapkáme ich olivovým olejom, výdatne posolíme, posypeme rascou a lístkami čerstvého, prípadne sušeného rozmarínu.
- Zemiaky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 220 stupňoch zhruba 40 minút, resp. kým nezačnú bublinkatieť a hnednúť.
- Upečené zemiaky posypeme na tanieri bryndzou a niektorou z týchto možností – mladá cibuľka, čerstvá pažítka alebo opražená slaninka.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím