Pečené karé s marhuľami a mandľami

  • 11 Ingred.
  • 636 x

Ingrediencie

  • bravčové karé, alebo roštenka 1,5 kg
  • sušené marhule 150 g
  • maslo 150 g
  • cesnak 2 strúčiky
  • rozmarín 1 halúzka
  • mletá sladká paprika 1/2 lyžičky
  • med 2 polievkové lyžice
  • mandľové plátky 100 g
  • soľ
  • čierne korenie
  • sladké biele víno 1 šálka

kare4

15.augusta je v Poľsku štátny a tiež cirkevný sviatok. Poliaci oslavujú tzv. Zázrak na Visle. V roku 1920 poľská armáda porazila pri Varšave boľševikov a pozastavila zavedenie diktatúry proletariátu v Európe. Okrem toho je 15. august takisto dôležitý deň pre katolícku časť poľskej spoločnosti. Tento deň slávime Nanebovzatie Panny Márie. Veriaci prinášajú do kostola byliny, kvety a ovocie, ktoré sú znakom ukončenej žatvy. Tento deň je skvelou príležitosťou stretnúť sa s celou rodinou pri jednom stole.

Tento rok som aj ja očakával hostí a preto som sa rozhodol upiecť niečo slávnostné a voňavé.  Dámy a páni – pečené karé s marhuľami. Dobrú chuť!

Príprava

  1. Marhule zalejeme vínom a necháme stáť 1 hodinu.
  2. Maslo zmiešame s posekaným cesnakom, rozmarínom, paprikou, čili, soľou a čiernym korením.
  3. Dlhým, ostrým nožom v strede vykosteného karé urobíme otvor, ktorý naplníme marhuľami. Mäso obložíme maslom s bylinkami a pečieme v rúre 20 minút pri teplote 180 °C.
  4. Karé podlievame bielym vínom a občasne podlievame výpekom, resp. vodou, aby mäso nebolo príliš suché.
  5. Po 60 minútach pečenia polievame medom a obsypeme mandľovými plátkami. Pečieme ďalších 10 minút a hotovo!
    kare3

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Vytlačiť recept

Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím

Ako sa Vám to páči?