Ingrediencie
- jablká (toľko, koľko chceme porcií)
- čokoládové keksíky
- kyslejší džem (najlepší je ríbezľový) pár lyžičiek
- oriešky podľa chuti (mandle, lieskovce, vlašské, ...)
- citrónová šťava
Recept bez gramáží a s množstvom variácií pre všetkých milovníkov jabĺk.
Príprava
- Predhrejeme si rúru na 200°C.
- Jablká umyjeme a odkrojíme ich vrchnú časť (odložíme). Vyberieme jadrovník tak, aby sme jablko neprekrojili a vznikol nám hrubostenný „súdok“. Vnútro pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Keksíky, napríklad tieto 😉 podrvíme alebo pokrájame, zmiešame s trochou džemu a orieškami. Môžeme použiť aj sušené ovocie, med, alebo keksíky nahradiť ovsenými vločkami, fantázii sa medze nekladú. Zmesou naplníme jablká.
- Jablká poukladáme do zapekacej misky alebo inej vhodnej nádoby a vložíme na cca 30 minút do rozohriatej rúry. Počas pečenia môžeme podliať malým množstvom vody. Na posledných 10 minút pridáme aj odkrojené vrchné časti.
- Po upečení prikryjeme vrchnou časťou a podávame s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou, alebo len samotné.
Fantázia… Ďakujem… :)))
Dá sa to pripraviť aj na voľnom ohni? Napríklad v lese?
Miesto špekačky. By som bol frajer!!!!
mozete jablko prekrojit, vybrat jadrovnik, napchat plnkou, spojit a zabalit do alobalu…a potom sa k nemu spravat ako k zemiaku…:D
Ďakujem za radu. Budem machrovať.
😀