Ingrediencie
- väčšie zelené papriky
- tvrdý syr - akýkoľvek máte - eidam, ementál, údený, neúdený
- šunka
- tavený syr - opäť, aký máte radi
- soľ
Tento recept asi nie je veľmi originálny, ale doniesol ho veľmi dávno môj muž z nejakého medzinárodného stretnutia. Papriky im takto pripravili Španieli v rámci medzinárodnej večere. Časom som však prišla na to, že v rôznych obmenách ho poznajú mnohí. Takže tu je naša verzia. Papriky sa dajú takto pripraviť kedykoľvek, ale najlepšie sú, samozrejme, teraz, keď dozrievajú na poliach.
Príprava
- Papriky budete plniť, preto ich nechajte v celku, len vyberte semienka. Ja to robím tak, že časť so stopkou prevalím dovnútra a potom vytiahnem. Žilky vyberiem, ak sa mi k nim podarí dostať, ak nie, tak ich tam nechám.
- Papriky umyte a vnútri osoľte. Niekto používa aj vegetu.
- Tvrdý syr nakrájajte na hranolčeky, zamotajte do šunky, vložte do papriky a uzatvorte taveným syrom. Zvyknem otvor ešte zakryť plátkom šunky, aby syr nevytekal.
- Môžete ich dať pokvapkané upiecť do rúry, ale ich pražíte z každej strany na oleji na panvici.
Vypadá to zajímavě a proto brzy vyzkouším a už se těším
Výborné sú aj, keď sa vnútra paprík vytrú cesnakom