Ingrediencie
- Panenská 500 g
- Čerstvý rozmarín 1 zväzok
- Čerstvý tymián 1 zväzok
- Slanina tenko nakrájaná
- Zelená fazuľka 300 g
- Kuriatka 300 g
- Cibuľa 1 ks
- Cesnak 1 strúčik
- Cukor 1 pl
- Olivový olej
- Soľ
- Čierne korenie
Postup
- Zelené fazuľky nakrájame a povaríme 5 min.
- V horúcej vode, ktorú potom zlejeme a fazuľky opláchneme studenou vodou, aby zachovali farbu. Bylinky umyjeme a nasekáme na jemno (časť si necháme na dochutenie zeleniny).
- Mäso umyjeme, osušíme a vyváľame v nasekaných bylinkách.
- Mäso s bylinkami obalíme kompletne slanikou a upevníme niťou na varenie alebo špáratkami.
- V panvici alebo pekáči ohrejeme olej a obalené mäsko opražíme z každej strany do ružova.
- Vyberieme z panvice. V oleji, v ktorom sme vyprážali mäso, opečieme na jemno nakrájanú cibuľku, cesnak a kuriatka. Pridáme fazuľky a dochutíme soľou, korením a zvyškom tymiánu a rozmarínu.
- Podlejeme trochou vody a na vrch položíme opražené mäso. Panvicu alebo pekáč prikryjeme a necháme asi 20 min podusiť na miernom ohni, občas zeleninu premiešame.
- Na konci mäso vyberieme, odstránime niť alebo špáratká a mäsko nakrájame na 1,5-2 cm plátky. Podávame s hotovou fazuľkou a kuriatkami. Ako príloha s k tomu vynikajúco hodia špecle.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím