Ingrediencie
- Ovsené vločky 1 hrnček
- Strúhaný kokos 1/2 hrnčeka
- Ľanové semienko 4 lyžice
- Arašidové maslo 2 lyžice
- Med 3 lyžice
- Nasekaná horká čokoláda 2 lyžice
Výborné nepečené guličky, ktoré môžete doplniť o svoje obľúbené sušené ovocie alebo orechy.
Postup
- Ovsené vločky a ľanové semienko pomelieme. Pridáme nastrúhaný kokos a nasekanú horkú čokoládu. (Ja si zvyčajne všetky sypké suroviny nasypem do mixéra so sekacím nadstavcom, ale ak nemáte dostatočne silný mixér, čokoládu radšej nasekajte ručne.) Môžeme pridať aj posekané sušené brusnice alebo hrozienka.
- K suchej zmesi pridáme med a arašidové maslo, premiešame a odložíme na 20-30 minút odležať do chladničky.
- Po odležaní si polievkovou lyžicou naberáme zmes a tvarujeme guličky.
- V uzatvorenej dóze ich môžete skladovať v chladničke 1-2 týždne, ale u nás nikdy tak dlho nevydržia.
Jednoducho gastronomický orgazmus…
Ináč to vyjadriť neviem.
Ďakujem…
Ja som ich nabodla na grilovacie ihlice. Gulička-jahoda-gulička-jahoda… Chutilo úžasne, vyzeralo veľmi dobre.
Ďakujem.
🙂
Ja ďakujem za nápad na skvelé vylepšenie…:)