Ingrediencie
- Neutrálny olej ¼ l
- Múka 250 g
- Vlašské orechy 100 g
- Mrkva 400 g
- Prášok do pečiva 3 čl
- Hnedý cukor 275 g
- Vanilka alebo vanilkový cukor s extraktom 1 ks
- Solˇ štipka
- Škorica ½ čl
- Čučoriedky 300 g
- Limeta 1 ks
- Smotanový syr (Frischkäse) 500 g
- Šľahačková smotana (Rama Cremefine) 150 g
- Mascarpone 150 g
- Biela čokoláda 100 g
- Práškový cukor 100 g
- Čučoriedková marmeláda
Postup
- Okrúhlu formu na pečenie (Ø 24 cm) vymastíme a vysypeme múkou.
- Rúru predhrejeme na 175°C (160°C obehový vzduch).
- Orechy nadrobno nasekáme. Mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame.
- V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, vanilku, štipku soli a škoricu. Zalejeme olejom a premiešame. Postupne vmiešavame vajcia. Na konci pridáme do cesta nastrúhanú mrkvu a orechy.
- Hotové cesto vlejeme do formy a pečieme 1 ¼ hod (ku koncu skúsime špáratkom, či je cesto upečené). Eventuálne cesto po 50 min zakryjeme alobalom, aby cesto nezhorelo.
- Po upečení vyberieme z rúry a necháme poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc.
- 50 g šľahačkovej smotany necháme zovrieť a potom do nej vmiešame na drobno nasekanú bielu čokoládu.
- Necháme roztopiť a poriadne vychladnúť.
- Čučoriedky umyjeme.
- Limetu opláchneme horúcou vodou a kožu nastrúhame. Štavu vytlačíme.
- V miske trochu vyšľaháme zvyšok smotany (100 g) ale nie celkom do pevna. Pridáme mascarpone, Frischkäse, práškový cukor, vychladnutú čokoládovú hmotu, šťavu z limety. Všetko vyšľaháme mixérom, kým nevznikne tuhá masa.
- Vychladnutý a odstatý korpus prekrojíme 2x vodorovne.
- Prvú vrstvu potrieme marmeládou a krémom, prikryjeme druhou časťou korpusu.
- Pokračujeme s krémom.
- Do druhej vrsty krému dáme čerstvé čučoriedky (200 g) a prikryjeme tretím korpusom.
- Celú tortu zvonku potrieme zvyšným krémom a vrch ozdobíme zvyšnými čučoriedkami.
- Necháme v chladničke schladit minimálne 3 hodiny. Dobrú chuť!
Vyzera uplne super,ale chýba mi počet vajec :-((