Mušle plnené tvarohom

  • 30 min
  • 10 Ingred.
  • 127 x

Ingrediencie

  • cestoviny mušle (conchiglioni) 250 g
  • tvaroh 250 g
  • bôčik 200 g
  • olivový olej 3 polievkové lyžice
  • parmezán 80 g
  • cibuľa 2 ks
  • vajcia 2
  • pažitka 1 zväzok
  • soľ
  • čierne korenie

2 (2)

Muszlo moja, muszlo moja….Takto sa začínajú slova pesničky, ktorú spieva veľmi známa poľská umelkyňa Kayah. Táto pieseň je interpretáciou židovskej kompozície – Kondja mia, ktorá vznikla na základe jej spolupráce so skupinou Transoriental Orchestra. Zbožňujem túto skladbu, pretože sa mi spája s mojim prvým pobytom v Izraeli.
Tento recept venujem mojej kolegyni z mušľového kolektívu, vďaka ktorej som sa dozvedel o varme.sk. Erika sa tento týždeň s nami rozlúčila a hrozne nám bude chýbať jej smiech. Erička, ďakujem!

Odkaz na pesničku:
https://www.youtube.com/watch?v=MJgfn9xgD9U

Príprava

  1. Cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode polovicu času uvedeného na obale. Cestoviny scedíme a polejeme 1 lyžicou olivového oleja.
  2. Cibuľu pokrájame na mesiačiky a opekáme na 1 lyžici olivového oleja. Pridáme posekanú pažítku.
  3. Tvaroh miešame s vajcami. Pridávame cibuľu a polovicu nastrúhaného parmezánu. Osolíme a okoreníme.
  4. Touto zmesou naplníme uvarené mušle a poukladáme do zapekacej misy, ktorú sme potreli olivovým olejom.
  5. Plnené mušle posypeme nakrájaným bôčikom a druhou polovicou parmezánu a dáme piecť 20 minút pri teplote 190 °C.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Vytlačiť recept

Jeden komentár.

Ako sa Vám to páči?