Ingrediencie
- cestoviny mušle (conchiglioni) 250 g
- tvaroh 250 g
- bôčik 200 g
- olivový olej 3 polievkové lyžice
- parmezán 80 g
- cibuľa 2 ks
- vajcia 2
- pažitka 1 zväzok
- soľ
- čierne korenie
Muszlo moja, muszlo moja….Takto sa začínajú slova pesničky, ktorú spieva veľmi známa poľská umelkyňa Kayah. Táto pieseň je interpretáciou židovskej kompozície – Kondja mia, ktorá vznikla na základe jej spolupráce so skupinou Transoriental Orchestra. Zbožňujem túto skladbu, pretože sa mi spája s mojim prvým pobytom v Izraeli.
Tento recept venujem mojej kolegyni z mušľového kolektívu, vďaka ktorej som sa dozvedel o varme.sk. Erika sa tento týždeň s nami rozlúčila a hrozne nám bude chýbať jej smiech. Erička, ďakujem!
Odkaz na pesničku:
https://www.youtube.com/watch?v=MJgfn9xgD9U
Tento recept venujem mojej kolegyni z mušľového kolektívu, vďaka ktorej som sa dozvedel o varme.sk. Erika sa tento týždeň s nami rozlúčila a hrozne nám bude chýbať jej smiech. Erička, ďakujem!
Odkaz na pesničku:
https://www.youtube.com/watch?v=MJgfn9xgD9U
Príprava
- Cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode polovicu času uvedeného na obale. Cestoviny scedíme a polejeme 1 lyžicou olivového oleja.
- Cibuľu pokrájame na mesiačiky a opekáme na 1 lyžici olivového oleja. Pridáme posekanú pažítku.
- Tvaroh miešame s vajcami. Pridávame cibuľu a polovicu nastrúhaného parmezánu. Osolíme a okoreníme.
- Touto zmesou naplníme uvarené mušle a poukladáme do zapekacej misy, ktorú sme potreli olivovým olejom.
- Plnené mušle posypeme nakrájaným bôčikom a druhou polovicou parmezánu a dáme piecť 20 minút pri teplote 190 °C.
…prípadne namiesto bôčika zelerový chips… a vďaka za Kayu – počúvam ladino verziu, ako inak 😉