Ingrediencie
- Múka hladká 250g
- Kondenzované mlieko (sladené) 170g
- Prášok do pečiva 1 čl
- Soľ štipka
- Maslo 150g
- Citrónová kôra (z chemicky neošetreného citróna) 2 čl
- Citrónová šťava 2 pl
- Mlieko (na potretie keksíkov)
Úvod
Základ tohto receptu som si priniesla z môjho milovaného Talianska. Trochu som ho obmenila a pridala k základu citrónovú kôru a šťavu. Myslím si, že práve tá príjemne doplní chuť kondenzovaného mlieka. Citrónovú kôru a šťavu si môžete dať podľa chuti viac, alebo menej je to len na vás.
V našej rodine sú tieto sušienky obľúbené a starší syn sa ich niekedy nevie dojesť.
Postup
- Maslo izbovej teploty si nasekáme na menšie kúsky a dáme do misy.
- Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, múku a kondenzované mlieko
- Nakoniec postrúhame kôru z citróna a vytlačíme z neho šťavu.
- Všetko spolu vypracujeme alebo ručne, alebo pomocou robota. Vzniknuté hladké cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na 30 minút odpočívať do chladničky.
- Odložené cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme zhruba na 0,5cm a vykrajujeme tvary aké sa nám páčia.. 🙂
- Keksíky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Nakoniec ich potrieme mliekom a dáme piecť na 200 stupňov. Keksíky sa pečú zhruba 10 minút.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím