Ingrediencie
- mäso v celku pozri pozn.
- oregano
- soľ
- cesnak
Túto jednoduchú dobrotu pripravuje naša kamarátka, keď k nej prídeme na chalupu. Pripraviť ho môžete z akéhokoľvek kusu mäsa v rúre. Ak však máte kachľovú pec, akú má Jana na chalupe, bude chutiť úplne inak. Tam sa totiž pomaličky pečie často aj 24 hodín a keď po práci na záhrade a večernej povinnej krčme s pivom a hádzaním šípok prídeme späť, nič lepšie o polnoci nepadne lepšie ako práve tento kus mäsa, z ktorého si každý odtrhne vlastný kus.
Poznámka k mäsu: Mäso v celku – môže byť stehno, krkovička aj karé (musíte však počítať s tým, že bude suchšie)
Príprava
- Mäso umyjeme, osolíme.
- Potrieme lisovaným cesnakom a hojne celé posypeme oreganom (ja ho v ňom obalím).
- Zabalíme do hrubšieho alobalu alebo do dvoch vrstiev alobalu.
- Dáme na plech a pečieme aspoň tri hodiny pri teplote cca 180 stupňov.
- Pri vyberaní si dajte pozor na prsty, pri malom pečení bude alobal plný šťavy.
- My ho jedávame s chlebom, uhorkami, nakladanými feferónkami, ale neurazia ani zemiaky či pyré.
Tak a nemusím rozmýsľať, čo na novoročný obed 🙂
😀 Vidíte, tuším aj ja znova urobím, že mi to nenapadlo. Ďakujem