Ingrediencie
- krupica (alebo hrubá múka) 250g
- kypriaci prášok do pečiva 1 lyžička
- vajce 1
- tučný hrudkovitý tvaroh 250g
- mlieko 1 dcl
- soľ
- zrelé marhule 4-5
Príprava
- Do misky nasypeme krupicu s práškom do pečiva, rozklepneme vajce, pridáme tvaroh, štipku soli a prilejeme asi polovicu mlieka.
- Vypracujeme vláčne cesto. Ak je suché, postupne pridávame zvyšné mlieko.
- Vykôstkujeme si marhule a nakrájame ich na štvrtinky.
- Do veľkého hrnca dáme variť vodu.
- Naplníme knedlíky: odoberáme si malé kúsky cesta, na dlani z nich vytvoríme placku a zabalíme do nej štvrtinu marhule. Marhule musia byť zakryté cestom, aby sa k nim pri varení nedostala voda.
- Knedlíky dáme do vriacej vody a varíme asi 5-7 minút. Hotové nám vyplávajú na povrch, vtedy ich môžeme vyloviť dierovanou naberačkou.
- Podávame poliate maslom a posypané opraženou a osladenou strúhankou, makom alebo orechmi.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím