Ingrediencie
- vajcia 4 ks
- trstinový cukor 1/2 hrnčeka
- olej 1/4 hrnčeka
- mlieko 1 hrnček
- mletý mak 1 hrnček
- špaldová múka 1/2 až 1 hrnček
- kypriaci prášok 1/2 sáčku
- višne
Úvod
Ak máte chuť na niečo makové, skúste tento nenáročný koláč. Poteší vás nielen jeho chuťou ale aj rýchlosťou zmiznutia zo stola.
Príprava
- Celé vajíčka vymiešame s cukrom, prilejeme olej a mlieko.
- Premiešame a prisypeme mak a preosiatu múku (+ kypriaci prášok).
- Ja som múky použila cca 0,75 hrnčeka, no treba skúšať, pretože mak saje kadejako. Cesto má byť skôr riedke, ako husté.
- Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a cesto do nej vlejeme.
- Hodíme naň višne a pečieme 30 minút na 200 stupňoch.
- Upečený koláč podávame s višňovým kompótom alebo domácou šľahačkou.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím