Ingrediencie
- Mletý mak 1 a 1/2 hrnčeka
- Mlieko 1 hrnček
- Cukor 1/2 hrnčeka
- Vanilkový cukor 1 balíček
- Polohrubá múka 3/4 hrnčeka
- Kypriaci prášok do pečiva 1 balíček
- Vajce 2 ks
- štipka soli
- Práškový cukor a citrónová šťava na polevu
Úvod
Ak máte radi mak, určite vyskúšajte tento jednoduchý koláčik.
Postup
- Mletý mak dáme do misy a zalejeme hrnčekom horúceho mlieka. Necháme hodinu nabobtnať.
- Rúru rozohrejeme na 170 °C, malú okrúhlu formu (cca 20 cm) vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- K maku pridáme oba druhy cukru, múky zmiešanú s práškom do pečiva a žĺtky.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme pevný sneh, ktorý jemne vmiešame do makového cesta.
- Pečieme približne 50 minút.
- Po vychladnutí polejeme polevou, ktorú vymiešame z preosiateho práškového cukru a citrónovej šťavy (na 100g cukru približne 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, množstvo korigujeme podľa konzistencie).
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím