Ingrediencie
- vajcia 8
- polohrubá múka 8 pol. lyžíc
- krupica 8 pol. lyžíc
- kryštálový cukor 8 pol. lyžíc na korpus + 2-3 na polevu
- kypriaci prášok 1/2
- mlieko 1l
- vanilkový cukor 2 balenia
Príprava
- Do dvoch misiek oddelíme žltka od bielok.
- Mixérom šľaháme žĺtka a postupne pridávame cukor, potom múku, krupicu a 1/2 kypriaceho prášku.
- V druhej miske našľaháme bielka.
- Do našľahaných bielkov pridáme zmes z prvej misky a pomaly miešame varechou.
- Do vymasteného pekáča, posypaného múkou dáme zmes a pečieme na 200 stupňou cca 15-25 min
- Predtým než vyberieme korpus z rúry, zohrejeme mlieko s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Keď je korpus hotový a mlieko zohriate, vylejeme mlieko na korpus a necháme vychladnúť v chladničke.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím