Ingrediencie
- biele víno podľa vlastného výberu 2 litre
- marinované bejby chobotníce 400 g
- červená cibuľa 1 stredne veľká
- paradajky 4
- cesnak 2 strúčiky
- rukola 1 balík
- čierne olivy
- kapari
- olivový olej
- petržlenová vňať 1 malá kytička
- čerstvá bazalka 10 lístkov
- limetka 1/2
- citrón 1/2
- morská soľ
- čerstvé mleté čierne korenie
Úvod
Mám strašne rád “frutti di mare” a ešte radšej ich varím. Víno, cesnak, maslo, petržlenová vňať a iné čerstvé bylinky, morská soľ a čerstvý mletý peper. Citrón je pán! Ak nemáte odvarenú aspoň tonu morských plodov s týmto neslobodno experimentovať! Na úvod som zvolil naozaj jednoduchý a svieži predkrm, ktorý musí zvládnuť naozaj každý. Neskôr dám určite viac.
Príprava
- Otvoríme fľašu vína, nalejeme, pripijeme si.
- Očistíme a umyjeme zeleninu, cibuľu, cesnak a bylinky. Necháme osušiť.
- Do hlbšej misy nakrájame paradajky, cibuľu na menšie kúsky, na kocky alebo plátky, ako komu libo. Olivy na kolieska alebo len tak natrháme na polovice. Pridáme cesnak, posekanú petržlenovú vňať a bazalku. Nemiešame.
- Marinované chobotnice vyberieme z oleja/nálevu/marinády a pridáme k nasekanej zmesi v mise. Pokropíme olivovovým olejom a limetkovou šťavou. Okoreníme, osolíme. Zmes džentlmensky premiešame.
- Na stred predjedlových tanierov pripravíme perinku z rukoly, ozdobíme plátkom citróna a zopár kapari.
- Zmes uložíme na stred rukolovej perinky.
- Na ozdobenie, na tanier postrúhame sušené čily a pokapkáme čistým alebo ochuteným, pravým olivovým olejom. Aboiným ale olivovým. Na vrch natrháme zvyšné čerstvé bylinky.
Zaujalo Vás to? Napíšte svoj názor prosím