Ingrediencie
- Kuskus 200 g
- Bujón 400 ml
- Šalátová uhorka 300 g
- Červené špicaté papriky 2 ks
- Zelená cibuľka 1 ks
- Citrón 1 ks
- Čerstvá petržlenová vňať ½ zväzku
- Soľ
- Čierne korenie
- Červená paprika mletá 1 pl
- Paradajkový pretlak 4 pl
- Olivový olej 4 pl
- Biely jogurt (10%) 350 g
- Čerstvá mäta ½ zväzku
- Cesnak 1 strúčik
- Šťava z ½ citróna (na omáčku)
- Olivový olej (na omáčku) 1 pl
Tento jednoduchý a rýchly šalát s omáčkou sa vynikajúco hodí ako príloha ku grilovanému mäsu alebo rybe. Chutí však samozrejme aj samostatne.
Postup na šalát
- Kuskus s bujónom krátko povaríme, odstavíme a zo zavretou prikrývkou necháme postáť 10 min.
- Uhorku prekrojíme a odstránime kôstové vnútro a nakrájame na malé kocky.
- Papriky taktiež nakrájame na malé kocky.
- Zelenú cibuľku pokrájame na tenko.
- Petržlenovú vňať posekáme nadrobno.
- Potom, čo kuskus navrel, premiešame ho s paradajkovým pretlakom a olejom.
- Pridáme nakrájanú zeleninu, petržlenovú vňať , šťavu z citróna, sušenú papriku a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Necháme postáť minimálne 30 min., eventuálne potom ešte dochutíme.
Postup na omáčku
- Mätu posekáme nadrobno, cesnak rozpučíme a pomiešame s jogurtom.
- Pridáme olej, citrónovú šťavu a dochutíme soľou a korením.
- Necháme postáť minimálne 10 min.
Mnam rychle a chutne; dakujem za tip; )